Logiscool i EtonX pokreću inovativni kurs "Programiranje igara sa Python-om"

Obrazovanje
Logiscool
28. maj 2024.

28. maj 2024 — Logiscool, globalni lider u oblasti digitalne pismenosti, kodiranja i obrazovanja iz oblasti veštačke inteligencije za decu, u partnerstvu sa EtonX, inovativnom jedinicom Eton College, sa zadovoljstvom najavljuje izlazak svog novog kursa za samostalno učenje, "Kodiranje igara sa Python-om," koji će biti lansiran 28. maja 2024. Ovaj inovativni kurs je dizajniran da učini fascinantni svet kodiranja pristupačnim i privlačnim za učenike starije od 13 godina.

Kurs "Kodiranje igara sa Python-om" je program za samostalno učenje pogodan za početnike, koji uključuje nagrađivanu platformu za gejmifikovano obrazovanje Logiscool, Scoolcode. Ova platforma pojednostavljuje proces učenja kodiranja tako što omogućava učenicima da rade sa vizuelnim blokovima i napisanim Python kodom unutar istog projekta, čineći kompleksne koncepte programiranja zabavnim i intuitivnim za razumevanje.

James Stanforth, direktor kursa i direktor EtonX-a na Eton Koledžu, pohvalio je program, ističući, "Veoma smo ponosni na ovaj kurs. Inovativna platforma za kodiranje Logiscool donosi jedinstveni pristup kroz igru, transformišući iskustvo učenja u nešto zaista privlačno, uangažovano i pristupačno za sve."

Dr. Anita Breuer i Gyula Csitari, suosnivači Logiscool-a, su veoma ponosni na ovu saradnju, ističući kako ona pojačava posvećenost Logiscool-a pružanju vrhunskih obrazovnih iskustava koja su ne samo zabavna, već i opremaju decu sa ključnim digitalnim veštinama.

Kurs je dostupan na EtonX platformi od 28. maja 2024, obećavajući angažujuće i osnovno obrazovanje iz kodiranja koje premošćava jaz između tradicionalnog učenja i digitalnih inovacija. Nakon završetka online kursa, učenici mogu nastaviti svoje digitalno putovanje sa Logiscool-om.

Za više informacija o kursu "Kodiranje igara sa Python-om" i za registraciju, posetite EtonX-ovu web stranicu na https://etonx.com/course/coding-games-with-python/

O Logiscool-u

Logiscool je osnovan u Mađarskoj 2014. godine i od tada se proširio na više od 200 lokacija u 30 zemalja sa više od 210.000 učenika. Poznat po svojim jedinstvenim metodama podučavanja i inovativnim platformama, Logiscool nastavlja da postavlja standarde u obrazovanju digitalne pismenosti i kodiranja, pripremajući decu za uspeh u digitalnoj budućnosti.

O EtonX

EtonX je inovativna online platforma Eton Koledža-a koja nudi raznovrsne kvalitetne kurseve, omogućavajući deci starijoj od 13 godina da teže i postižu izvrsnost. Dizajnirani za samostalno učenje, ovi veb-zasnovani kursevi opremaju čenike esencijalnim digitalnim, akademskim, liderskim i komunikacijskim veštinama, dok ih istovremeno pripremaju za uspeh na univerzitetu i u karijeri.