2024 Nobelove nagrade: Pioniri moderne veštačke inteligencije

11. okt. 2024.

Velike vesti u nauci: Nobelove nagrade za hemiju i fiziku za 2024. godinu prepoznale su moć veštačke inteligencije, sa Davidom Bejkerom, Demisom Hasabisom i Džonom Džamperom nagrađenim za korišćenje veštačke inteligencije u predviđanju i dizajniranju proteina, dok su Džon Hopfild i Džefri Hinton počastvovani za svoj temeljni rad sa neuronskim mrežama. Ovi proboji obećavaju brži razvoj lekova i dublje razumevanje uloge veštačke inteligencije u tehnologiji. U Logiscool-u smo inspirisani ovim dostignućima i posvećeni smo podučavanju sledećih generacija o uzbudljivom svetu nauke i veštačke inteligencije.

Želite da vaše dete istraži ovaj svet? Pogledajte naše kurseve danas!

ZUOV preporučuje Logiscool Digital Discovery i Blox kodiranje kurseve

ZUOV ( Zavod za unapređivanje obrazovanja i nastave Republike Srbije) je na osnovu analize naših kurseva Digital Discovery(Digitalni svet i programiranje) i Blox kodiranje i upoređivanja sa Pravilnikom o planu i programu nastave i učenja doneo mišljenje da kursevi predstavljanju značajnu pomoć u razvijanju digitalne kompetencije i logičkog načina razmišljanja kroz blokovsko programiranje u vizuelnom okruženju, svaki u svom domenu i za određeni uzrast.

Detalje možete pročitati u rešenjima:

https://www.logiscool.com/rs/docs/zuov-misljenje-digital-discovery-111

https://www.logiscool.com/rs/docs/zuov-misljenje-blox

Logiscool predstavlja novi online program za kodiranje na EtonX

Počevši od 28. maja 2024, Logiscool pokreće svoj prvi kurs koji se odvija sopstvenim tempom, Kodiranje igara sa Python-om, dostupan globalno preko prestižne EtonX platforme. Ovaj inovativni program je dizajniran za učenike starije od 13 godina, pružajući im veštine potrebne za uspešnu budućnost u tehnologiji. Po završetku, dalje mogućnosti za učenje čekaju ih u Logiscool-u.

Za detalje o upisu i više o programu, posetite Logiscool.com/en/etonx. Hajde da osnažimo sledeću generaciju digitalnih inovatora!

pročitajte više